Natuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart verzorgt natuurlijke uitvaarten

Wat is natuurbegraven?

Natuurbegraven is de oudste en meest natuurlijke manier van begraven. Een natuurgraf is voor eeuwig en in harmonie verbonden met de natuur. Het is voor iedereen, ongeacht je afkomst of je geloof. En het past bij de natuurlijke cirkel van leven en dood en jouw liefde voor de natuur.

Ben jij aan het nadenken over natuurbegraven? Of heb je direct mijn begeleiding nodig bij een afscheid? Bel (06 38 89 14 04) of mail me.

Als je afscheid neemt van een dierbare, opent dat het besef over leven en dood. En over afscheid nemen en begraven. Natuurbegraven geeft een sterke verbondenheid met de natuur. Een ceremonie en gedenkplaats in de natuur geeft ruimte aan rouw, verdriet en afscheid en aan de eeuwigheid van het leven.

Wil je nu al jouw wensen over je afscheid vastleggen? Voor jezelf en voor je nabestaanden?

Vraag dan hier het vrijblijvende ‘laatste wensenboekje’ aan.

   Waarom natuurbegraven?

Waarom zou je kiezen voor natuurbegraven?

 • Behoud van de natuur
  Natuurbegraven is een mooie en duurzame manier van begraven in de natuur. De natuur op een natuurbegraafplaats is beschermd en blijft behouden voor volgende generaties.
 • Eeuwigdurende grafrust
  Je plek in de natuur is voor altijd. Je betaalt één keer voor jouw plek, je hebt geen verdere grafrechten en er vindt nooit een grafruiming plaats. Hier is eeuwige rust.
 • Geen zorgen voor nabestaanden
  Je nabestaanden hoeven zich in de toekomst geen zorgen te maken over het onderhoud van het graf. Natuurmonumenten houdt een oogje in het zeil, maar de natuur regelt dit vooral.
 • Duurzame uitvaart
  Bij natuurbegraven en natuurbegraafplaatsen staat duurzaam bos- en natuurbeheer hoog in het vaandel. Duurzaam, omdat de afscheidsceremonie, de begrafenis en de condoleance veelal op één locatie is.
 • Alle ruimte en tijd voor het afscheid
  Tijdens de ceremonie en het begraven is er alle tijd voor het afscheid zelf en de condoleance. Laat je informeren over alle mogelijkheden en bespreek je wensen.
 • Een mooi, liefdevol en een natuurlijk afscheid
  Natuurbegraven is de meest liefdevolle en troostende manier van begraven. Met mooie afscheidsbloemen, rituelen en symbolen en midden in de circle of life: de natuur.

“Het is goed te weten dat na de dood niemand wordt opgezadeld met kosten voor grafverlenging”

Natuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart biologisch afbreekbare urn voor natuurbegraven

Kies vooraf je plek bij natuurbegraven

Bij natuurbegraven bepaal je vooraf wat jouw eeuwige plek zal zijn. Wil je een crematie? Dan kun je nu al een plekje uitkiezen voor een biologisch afbreekbare urn in een urnengraf. Wil je begraven worden? Ook dan kun je rondlopen op een natuurbegraafplaats om jouw eeuwige graf uit te kiezen. Dat ene mooie plekje op de hei of in de buurt van die mooie grote boom.

Wil je je al oriënteren op één van de mooie natuurbegraafplaatsen, bijvoorbeeld in Noord-Brabant?

Lees dan hier verder over natuurbegraafplaatsen in Noord-Brabant.

Wil je een crematie?

Denk dan eens aan duurzaam en milieuvriendelijk cremeren.