Natuurlijk Afscheid uitvaartbegeleider Groene Uitvaart Inspiratiemarkt

Groene Uitvaart Inspiratiemarkt

Duurzaamheid is hot, en niet voor niets. Het is een must, willen we onze aarde nog enigszins leefbaar houden voor toekomstige generaties. Anno 2022 zou duurzaamheid een vast gegeven moeten zijn binnen alle branches, en zeker binnen de uitvaartwereld. En duurzaam leven – een bewuste keuze van een groeiende groep mensen – vraagt om duurzaamheid tot in de dood. Toch is duurzaamheid vaak geen beslissende factor bij het regelen van een uitvaart. Nabestaanden zien zich geconfronteerd met zoveel (emotionele) regelzaken dat het afscheid van een dierbare minder groen is, dan mogelijk en bovendien passend bij hen zou zijn.

Natuurlijk Afscheid organiseert daarom de Groene Uitvaart Inspiratiemarkt met als thema ‘Duurzaam leven tot in de dood’.

De locatie


De plek van dit evenement is de prachtige kloostertuin van het Emmausklooster in Velp (bij Grave). En dat in het overvloedige groen van de jonge zomer: op zaterdag 11 juni 2022 van 11.00 tot 17.00 uur. De tuin is door specialisten de “mooiste kloostertuin van Nederland” genoemd.

De tuin wordt al jarenlang door trouwe vrijwilligers onderhouden. Zij bewerken de grond om de aarde haar vruchtbaarheid te laten behouden, zo kan deze gezonde groenten voor de gasten en bewoners voortbrengen. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt, groenten worden biologisch gekweekt en ook de bodembedekking, grondbewerking en bemesting zijn afgesteld op het vergroten van het herstellend vermogen van de grond.

Natuurlijker kan het niet!

Wij willen op deze locatie de bezoekers laten ervaren hoe mooi en haalbaar een duurzaam afscheid kan zijn...

“Duurzaam leven tot in de dood

Wat valt er allemaal te zien, te ervaren en te horen

De Inspiratiemarkt wil jou vooral inspireren en laten ervaren wat allemaal mogelijk is bij een duurzame uitvaart. Laat je vooral inspireren door een groot aantal leveranciers van vooral natuurlijke en duurzame producten en diensten. Denk aan natuurlijke uitvaartkisten, draagbaren en wades, biologische urnen, duurzame afscheidsbloemen, duurzaam vervoer (een ritje met de rouwbakfiets), maar ook is er dit jaar aandacht voor herinneringspapier en -kunst en voor het begraven in de natuur.

We hebben een actief programma. In de kloostertuin is een doorlopend programma van een uitvaartritueel en een workshop van bloemenmala’s.

Naar deelnemers Groene Uitvaart Inspiratiemarkt op 11 juni 2022

Muziek inspireert en mag op deze dag niet ontbreken. Je kunt luisteren naar het koor van het Emmausklooster dat veel gevraagde liederen bij een uitvaart zal zingen. Ook Patricia Verbruggen zal haar klankschalen weer laten klinken.

In de middag zal er een paneldebat zijn tussen een aantal panelleden over wat zijn of haar uitvaart product of dienst betekent voor een duurzame uitvaart. De deelnemers zullen bevraagd worden over duurzame kwesties d.m.v. een aantal stellingen. Dit debat zal plaatsvinden onder leiding van een voorzitter. Ook als toeschouwer krijg je de gelegenheid om vragen te stellen of om actief mee te doen bij de discussies.

Er is vrije toegang tot de Inspiratiemarkt, je hoeft je hiervoor niet aan te melden.

Informatie over het adres en parkeren vind je hier